06-53823361

info@zonnepaneelverkoop.nl

06 53 823 361
 
 

 

Transparante zonnepanelen

 

Transparante mono kristallijne zonnepanelenDe beste zonnepanelen voor carport of terrasoverkapping

Overweegt u transparante zonnepanelen? Transparante zonnepanelen verschillen niet alleen in kleur van zwarte of witte zonnepanelen, ook de opbouw is anders. Tussen de zonnecellen zit meer ruimte. Dit in combinatie met de doorzichtige achtergrond zorgt voor maximale lichtdoorlaatbaarheid. Transparante zonnepanelen zijn daarom ideaal geschikt voor op een carport of terrasoverkapping.

Rendement van transparante zonnepanelen

Omdat er meer ruimte tussen de zonnecellen zit, hebben transparante zonnepanelen minder vermogen. In vergelijking met witte of zwarte zonnepanelen is er een verschil van 40Wp. Dit betekent niet dat het rendement van deze zonnepanelen lager is. De opbrengst per vierkante meter ligt alleen iets lager, doordat het aantal zonnecellen per vierkante meter minder is. Daarom adviseren wij monokristallijne zonnepanelen. De opbrengst van deze zonnepanelen is per vierkante meter gemiddeld 10% hoger dan bij polykristallijne zonnepanelen. Daarnaast hebben monokristallijne zonnepanelen een beter rendement bij minder gunstige omstandigheden, zoals weinig licht of een ligging op het Oosten/ Westen.

Doorzichtige zonnepanelen als terrasoverkapping of carpoort

Maatwerk advies zonnepanelen

Geen carport of terrasoverkapping is hetzelfde. Daarom zijn transpartante zonnepanelen niet opgenomen in de vergelijkingstool. Bent u geïnteresseerd in transparante zonnepanelen? Neem dan contact op met Zonnepaneelverkoop voor een persoonlijk adviesgesprek.

 

dmca.com