06-53823361

info@zonnepaneelverkoop.nl

06 53 823 361
 
 

 

FAQ zonnepanelen

 

Zonnepanelen op keramische dakpan Zuid BeijerlandZonnepaneelverkoop is specialist op het gebied van levering en montage van zonnepanelen. Hier vindt u antwoord op de meest gestelde vragen omtrent zonnepanelen en uitleg van verschillende begrippen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact op met Zonnepaneelverkoop, wij helpen u graag op weg.

Hoe werkt een energiemeter?

Een energiemeter berekent de energieopbrengst van de zonnepanelen. U kunt de bruto opbrengstmeter op verzoek door de netbeheerder laten plaatsen. De opbrengst wordt verrekend met de afgenomen stroom.

Wat is een slimme energiemeter?

Een slimme meter is een digitale meter met 4 telwerken. 2 telwerken voor afname in hoog en laag tarief en 2 telwerken voor terugleveren in hoog en laag tarief. Deze meter kan op afstand door de netbeheerder uitgelezen worden. Er kan nog veel meer met dit soort meters, vooral in de toekomst. Je kunt signalen doorgeven dat de stroom iets goedkoper is zodat de koelkast wat extra gaat koelen zodat je minder duur uit bent met de stroomkosten. (locale smart gids)

De slimme meter heeft genoeg mogelijkheden om precies te kunnen meten of je thuiskomt of weggaat, welke apparaten je hebt aanstaan en of het alarmsysteem ingeschakeld is. Voor meer informatie hierover kijk op de Consuwijzer

Welk formaat zonnepaneel moet ik kopen

Zonnepaneelverkoop levert verschillende formaten zonnepanelen. De hoeveelheid stroom per m2 is voor dezelfde typen zonnepanelen gelijk. Een groter formaat zonnepaneel levert als vanzelfsprekend meer stroom. De kosten voor montage liggen echter ook hoger. Hoe groter het zonnepaneel, hoe complexer de installatie en montage. Maar ook wanneer u kiest voor kleine zonnepanelen in een grotere hoeveelheid betaalt u meer montagekosten. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen gaan we samen op zoek naar zonnepanelen voor de scherpste prijs, met maximaal rendement. De meest voorkomende afmetingen zijn 81 x 158 cm en 99 x 164 cm

Wat is terugleveren van elektriciteit?

De energie die wordt opwekt door middel van een zonnepaneel kunt u zelf verbruiken. Wanneer u energie over heeft kunt u dit teruggeven aan de energiebeheerder. Uiteraard wordt dit verrekend met uw uiteindelijke verbruik. Dat heet salderen.

Welke keurmerken bestaan er voor zonnepanelen?

Er bestaan verschillende keurmerken voor zonnepanelen. De bekendste zijn:

  • CE keurmerk: zonder dit keurmerk mogen de zonnepanelen niet worden verkocht in Nederland. CE is het Europese merkteken dat aangeeft dat het product voldoet aan de Europese wetgeving.
  • IEC certificaat: IEC staat voor International Electrotechnical Commission. Deze partij ontwikkelt algemene internationale normen voor de veiligheid van elektrische componenten en apparatuur. Het certificaat is verplicht voor de verkoop van zonnepanelen en geeft aan dat de producten getest zijn op o.a. betrouwbaarheid, duurzaamheid en rendement. 
  • TÜV: Een goedkeuringscertificaat uit Duitsland. Als voorloper in zonne-energie produceert het land veel innovaties op het gebied van zonnepanelen. Maximale levensduur en veiligheid zijn met dit certificaat gegarandeerd.
Waarvoor wordt een omvormer gebruikt?

Omvormers zijn nodig om de opgewekte elektriciteit van zonnepanelen geschikt te maken voor algemeen gebruik. Er bestaan verschillende merken omvormers waaronder Soladin, Solarmax, Scheijder Electric, Effecta, Blackline en Sunteams. De keuze voor een bepaald merk hangt onder meer af van verhouding tussen prijs en vermogen bij een bepaalde capaciteit. Zonnepaneelverkoop gaat uiteraard op zoek naar de omvormer die voor uw situatie het beste geschikt is.

Leveren zonnepanelen alleen iets op als de zon schijnt?

Nee. Ook op een bewolkte dag is de lichtinval voldoende om het systeem te laten werken. Bovendien bouwt u als het ware reserves op die worden verrekend met uw uiteindelijke verbruik (salderen). Met Zonnepaneelverkoop profiteert u altijd van maximaal rendement op zonnepanelen.

Wat is het rendement van een zonnepaneel?

De hoeveelheid rendement die een zonnepaneel oplevert hangt af van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het zonnepaneel en omgevingsfactoren, zoals ligging en weer. Het is dus niet exact op voorhand vast te stellen hoeveel rendement een zonnepaneel oplevert. Uiteraard voorziet Zonnepaneelverkoop u van het beste maatwerk advies, waardoor u altijd bent verzekerd van een maximaal rendement uit zonnepanelen. Meer over rendement van zonnepanelen.

Hoeveel stroom leveren mijn zonnepanelen?

De hoeveelheid opgewekte stroom in kilowattuur (kWh) is geheel afhankelijk van de locatie, de hellingshoek, kompasoriëntatie, schaduw van schoorstenen, dakkapellen of ventilatiepijpen. Maar ook bomen of gebouwen in de buurt die geen directe schaduw geven op de zonnepanelen maar wel het licht voor een deel wegnemen, hebben invloed op de opbrengst van zonnepanelen.

Wat betekent opbrengstfactor?

De opbrengstfactor is een getal om aan te geven hoeveel kilowattuur (kWh) er per wattpiek (WP) geïntalleerd vermogen er gemaakt is of zal worden gemaakt. Bijvoorbeeld: Een systeem met een geïnstalleerd vermogen van 3000Wp levert 2800 kWh op. De opbrengstfactor is dan (2800/3000)=0.93 Voor elke 1000Wp aan geïnstalleerd systeemvermogen zal er 930 kWh geproduceerd worden (1000*0.93)

Wat is salderen?

Met zonnepanelen wekt u zelf stroom op. De zelfopgewekte stroom die u niet verbruikt levert u terug aan het 'net'. Dit heet terugleveren. Salderen is het verrekenen van deze teruggeleverde stroom en de afgenomen stroom met uw energieleverancier.

Welke typen zonnepanelen bestaan er?

Zonnepanelen bestaan er in verschillende uitvoeringen. De meest voorkomende zonnepanelen zijn monokristallijne en polykristallijne, opgebouwd uit één of meer silicium kristallen. Amorf zonnepanelen bevatten geen kristallen en zijn hierdoor zeer buigzaam. Het rendement van de Amorf zonnepanelen is echter beperkt. Als dealer van Panasonic HIT panelen levert Zonnepaneelverkoop ook zonnepanelen waarin gebruik wordt gemaakt van zowel amorf als monokristallijn silicium. Het voordeel van deze combinatie is het feit dat het zonnepaneel het gehele jaar door optimale prestaties levert, ook bij minder licht. Door de compacte afmetingen en het zeer hoge rendement per m2 zijn de HIT zonnepanelen bovendien uitermate geschikt voor kleinere ruimtes.

Wat betekent Wattpiek (Wp)?

Een Wattpiek duidt het vermogen van een zonnepaneel of een zonnecel aan en staat voor de hoeveelheid elektrische energie die wordt geproduceerd. De hoeveelheid Watt hangt af van verschillende factoren, waaronder de lokale omstandigheden zoals de ligging, het weer en de richting van waaruit de zonnestralen invallen. Standaard wordt uitgegaan van een vermogen van een lichtsterkte van 1000 Watt p/m2 en een temperatuur van 25 °C.

Kan ik zelf zonnepanelen installeren)?

Ja, Zonnepaneelverkoop levert desgewenst complete doe-het-zelf-pakketten voor het installeren van zonnepanelen. Let wel op de juiste aansluitingen in de meterkast. In overleg kan zonnepaneelverkoop dit voor u uitvoeren.

Wat is een zonnecel?

Een zonnecel is een fotocel die zonnestraling omzet in elektrische energie. De basis van elk zonnepaneel.

Hoe werkt een zonnepaneel?

De zonnepanelen vangen zonlicht op. Zonlicht bestaat voor een deel uit fotonen. Deze fotonen zorgen voor het vrijmaken van elektronen uit atomen. Zonnepanelen zijn opgebouwd uit zonnecellen. De zonnecellen bestaan uit materialen, waaronder silicium die de fotonen van zonnestraling omzetten in zonne-elektriciteit. Via een omvormer wordt deze elektriciteit geschikt gemaakt voor gebruik in huis. Met een energiemeter kunt u precies zien hoeveel stroom u opwekt via zonnepanelen.

Wat is een zonnecollector?

Een zonnecollector is niet hetzelfde als een zonnepaneel, hoewel de termen dikwijls door elkaar worden gebruikt. Een zonnecollector is een gesloten systeem dat door zonnewarmte water verwarmt in een boiler. Deze boiler kan gebruikt worden om uw huis te verwarmen en/of uw huis van warm water te voorzien. De boiler kan worden aangesloten op de CV-ketel, waardoor u minder gas verbruikt.

Hoe wordt mijn verbruikte- en opgewekte energie gemeten door mijn energiemaatschappij en mijn eigen omvormer?

Vraagt u zich ook wel eens af hoe uw verbruik en de opgewekte energie wordt gemeten door uw energiemaatschappij en uw eigen omvormer? U heeft een slimme meter geplaatst gekregen. Via de app van uw energiemaatschappij kunt u volgen hoeveel energie er verbruikt- en geleverd wordt. Maar, wat opvalt, is dat de geleverde energie volgens de App vd energiemaatschappij niet overeenkomt met de meting van de omvormer. Hoe kan dit?

Toelichting :
De App van de energiemaatschappij meet hoeveel energie op het net gezet is en de omvormer hoeveel energie geproduceerd is. Het eigen gebruik is het verschil tussen de op het net gezette energie en de geproduceerde energie. Het eigen gebruik kan deze app (nog) niet (volledig) meten. Dit is voor de teruglevermeter en na de verbruiksmeter, en eigen gebruik gaat voor op terugleveren. Kortom: wat de app van de energiemaatschappij zegt, klopt maar, is niet volledig omdat eigen gebruik tijdens het opwekken van stroom niet gemeten wordt.

 

dmca.com