06-53823361

info@zonnepaneelverkoop.nl

06 53 823 361
 
 

 

Hoeveel rendement krijg ik uit zonnepanelen?

Zonnepanelen vangen licht op en zetten dit om in stroom. Van de hoeveelheid licht die op het zonnepaneel valt, zal ongeveer 16% tot 18% daadwerkelijk nuttige energie opleveren. Dit is het rendement van een zonnepaneel. Om te bepalen hoeveel  stroom een installatie zal gaan opleveren, is de hoeveelheid licht belangrijk. Hierbij is het ook belangrijk hoe de zonnepalen uiteindelijk geplaatst worden. Is het een dak op het zuiden of is het beter om een oost / west configuratie toe te passen? En minstens net zo belangrijk: onder welke hellingshoek komen de zonnepanelen te liggen? Maar ook schaduw van schoorstenen, bomen of gebouwen zijn belangrijk om rekening mee te houden. Wij gebruiken speciale software om de exacte schaduw en daarmee de opbrengst te bepalen.

Kortom, het geheel van woonplaats, orientatie, hellingshoek en het soort zonnepaneel en omvormer zal uiteindelijk de totale rendement ofwel de opbrengst van de installatie bepalen.

Neem contact met ons op en wij helpen u graag op weg.

 

Zonnepanelen Rendement Vergelijker

Zonnepaneelverkoop heeft al vele systemen geinstalleerd en door velen wordt de vraag gesteld:

"Hoeveel is de opbrengst van de zonnepanelen? " of  "Wat is het rendement van de zonnepanelen? "

Om daar een goed antwoord op de te geven gebruiken wij speciale software. Hiermee kunnen wij aan de hand van het adres, hellingshoek van het dak, het merk en type zonnepaneel met de gekozen omvormer een berekenig maken van de opbrengst.

Actuele performance grafieken

Een systeem met zonnepanelen kunnen monitoren is heel leuk om te doen. De invloed van bewolking en temperatuur kunnen heel goed weergegeven worden. Maar wat er ontbreekt is de prognose van jou systeem ten opzichte van de werkelijkheid. SolarEdge heeft het mogelijk gemaakt om de gegevens van een zonnestroomsysteem beschikbaar te maken voor eigen gebruik. Daardoor is het voor ons mogelijk een grafiek te maken met de berekende opbrengst (prognose) ten opzichte van de werkelijke opbrengst ofwel er is duidelijk wat het rendement is van een systeem.

Hieronder weergegeven staan van verschillende installaties de actuele gegevens over het afgelopen jaar. Dit zijn live grafieken die elke dag automatisch opnieuw gemaakt worden. Er is gekozen voor de windrichtingen en 2 systemen precies op het zuiden met een totaal andere hellingshoek. Hierdoor is het duidelijk dat de hellingshoek een groot aandeel heeft in de opbrengst van een systeem.

De factor is een opbrengstfactor. Deze factor is berekend over de afgelopen 12 maanden. Dit wil zeggen: Het geïnstalleerd zonnepaneelvermogen kun je met de factor vermenigvuldigen om het juiste aantal kilowattuur te krijgen op jaarbasis. Bijvoorbeeld: 2750Wp x 0,94 = 2585 kWh op jaarbasis.

Klik op een grafiek voor vergoten of verkleinen.

Performance: WPP:3995 CITY:Papendrecht Performance: WPP:4320 CITY:Tiel

Performance: WPP:2750 CITY:Numansdorp Performance: WPP:4000 CITY:s-Gravendeel

Performance: WPP:5000 CITY:Zuid-Beijerland Performance: WPP:2500 CITY:Numansdorp

 .

Weerstation Heinenoord

In samenwerking met weerstation Heinenoord en 200zonnedaken Hoeksche Waard heeft ook weerstation Heinenoord de opbrengsten inzichtelijk gemaakt van een aantal systemen*. Hiervoor is een selectie gemaakt van verschillende oriëntaties en dakhellingen. De vergelijking begint bij een systeem dat 'ideaal' ligt, deze is gebruikt als referentiepunt voor andere systemen.

* All deze systemen liggen in de Hoeksche Waard (net onder Rotterdam) en zijn dus niet representatief voor plaatsen waar de lichtinstraling per m2 anders is.

dmca.com