06-53823361

info@zonnepaneelverkoop.nl

06 53 823 361
 
 

Het verschil tussen mono- en poly kristallijne zonnepanelen

De opbrengst van een systeem met mono- of polykristallijne zonnepanelen zal uiteindelijk niet veel verschillen in Nederland. Het verschil tussen mono- en poly kristallijne zonnepanelen begint bij het productie proces. De manier van produceren van poly kristallijne zonnepanelen is eenvoudiger en sneller en hierdoor goedkoper, dit zie je terug in de aanschafprijs. Omdat poly kristallijne zonnepanelen minder spanning (Volt) leveren is de aanleg van de bekabeling vaak minder complex en daardoor goedkoper. Mono kristallijne zonnepanelen leveren meer spanning (Volt) en zullen daardoor eerder de omvormer aan het werk zetten. Dit zal in de winterperiode maar ook 's ochtends en 's avonds merkbaar zijn.

De fabricage van de kristallen laten eigenlijk het verschil zien: mono kristalijn heeft een groeiproces en poly kristalijn is een gietproces.
Het groeiproces is moeilijker en bewerkelijker, waardoor het duurder is dan het gietproces. Bij een groeiproces (mono kristalijn) liggen de kristallen allemaal in dezelfde richting, hierdoor presteren deze beter met direct licht. Bij het gietproces (poly kristalijn) liggen de kristallen kris - kras door elkaar en presteren dus goed bij indirect licht. De zonnepanelen vangen licht op en zetten dit om in stroom. Van de hoeveelheid licht die op het zonnepaneel valt zal ongeveer 15% tot 19% daadwerkelijk nuttige energie opleveren. Dit is het rendement van een zonnepaneel. Om te bepalen hoeveel stroom een installatie zal gaan opleveren is de hoeveelheid licht belangrijk.

Leverbare zonnepanelen

Zonnepaneelverkoop levert de volgende soorten zonnepanelen

 • Mono kristallijne zonnepanelen 160Wp transparant  / doorzichtig
 • Panasonic HIT
 • Winaico
 • Trina Solar

Panasonic HIT

Panasonic HIT N245 zonnepanelen zijn buitengewoon goed in het maken van stroom op een klein oppervlak.Met een vermogen van meer dan 195Wp per m2 is dit veel meer dan veel andere merken.

De techniek erachter wordt HIT genoemd. HIT staat voor Heterojunction with Intrinsic Thin layer. Dit is in technische termen een zonnecel die afgewerkt is met dunne laagjes amorf Silicium. De combinatie van deze twee zorgt dat er meer licht gevangen kan worden waardoor de opbrengst hoger is. Eigenlijk krijg je 2 soorten zonnepanelen gecombineerd met alle voordelenen een zeer hoog rendement per m2 en een zeer lage temperatuurcoefficient van -0.258% per graad Celcius (Pmax) wat de jaaropbrengst bovengemiddeld maakt. Datasheet downloaden

Uiteraard zijn de Panasonic panelen ook met een zwarte achtergrond te verkrijgen: de blackpanels.

De bijzonder aantrekkelijke en informatieve folders van Panasonic zijn te downloaden. Zonne-energie in 7 stappen en informatieve flyer over Panasonic zonnepanelen met uitleg over de kwaliteit, productieproces en voordelen van Panasonic ten opzichte van reguliere zonnepanelen.

Panasonic HIT zonnepanelen hebben 25 jaar fabrieksgarantie na aanmelding bij Panasonic.

Winaico

Als Taiwanese zonne-PV fabrikant met dochterondernemingen over de hele wereld , staat WINAICO bekend als topmerk in combinatie het hoogste serviceniveau. Behalve het innovatieve design zijn er nog veel meer redenen op voor Winaico te kiezen. De voordelen van Winaico PERC panelen zijn o.a. :

 • Gebruik van alleen hoogwaardige componenten
 • 15 jaar productgarantie
 • Positieve vermogens tolerantie welke zorgt voor een maximale opbrengst aan opwekte zonne-energie
 • Hoog systeemrendement
 • Lineaire prestatiegarantie van 25 jaar
 • Maximale prestaties
 • Anti - PID- technologie
 • Hot Spot - bescherming
 • Anti - reflecterend glas

Kortom , Zonnepanelen van een wereldmerk met eigen celproductie, Superieure en aantoonbare kwaliteit. Alle producten
worden vervaardigd in Taiwan , de thuisbasis van 's werelds toonaangevende high-tech PERC technologie.

Link naar de website van Winaico

Temperatuurcoefficient

Zonnepanelen willen licht, veel licht maar geen warmte. Bij een stijgende temperatuur gaat een zonnepaneel minder presteren. Bij de meeste panelen zal de temperatuurcoefficient tussen de 0,4% en 0,5% Deze waarde geeft aan wat de vermindering is in opbrengst bij het stijgen van de temperatuur. Een stijging van moduletemperatuur met 20 graden geeft dan als snel 8% tot 10% minder opbrengst. Een module temperatuur in de zomer kan stijgen tot 70 graden en de piekopbrengst zal dan beduidend lager zijn dan op een zonnige dag in het voorjaar. Hoe lager de temperatuurscoefficient hoe hoger het rendement van de module en dus een hogere jaaropbrengst van het gehele systeem.

Afmetingen zonnepanelen

De meest voorkomende afmeting van een zonnepaneel is ongeveer 100cm x 165cm. Panasonic HIT modules hebben een zeer afwijkende afmeting.

Zonnepanelen en keurmerken

Wij leveren  o.a. de merken Winaico en Panasonic. Dit zijn zeer gerenommeerde fabrikanten met een goede reputatie en een uitstekende
prijs / kwaliteitverhouding. De zonnepanelen zijn voorzien van allerlei keurmerken zoals CE, T�üv, IEC en geproduceerd onder de ISO normen 9001, 14001, 18001 waarbij ook nog de fabrieksgarantie verzekerd is. Kortom, topkwaliteit voor een scherpe prijs.

Een aantal keurmerken van onze zonnepanelen en het productieproces van de fabrieken. Uiteraard doen al onze panelen mee in het PV cycle garantiesysteem.

Keurmerken van Chinaland zonnepanelen

dmca.com