06-53823361

info@zonnepaneelverkoop.nl

06 53 823 361
 
 

Deze regeling voor 2017 is volledig vergeven. Naar verwachting zal er begin 2018 weer een nieuwe ronde komen.


SDE subsidie 2017 voor sportverenigingen.

Zonnepanelen voor uw sportvereniging? Vanaf  januari 2017 komen sportverenigingen in aanmerking voor een subsidie van 30% op de kosten van de installatie. Deze subsidie wordt beschikbaar gesteld door de rijksoverheid.

U kunt subsidie aanvragen voor investeringen in energiebesparing of voor de toepassing van duurzame energie. Het plaatsen van zonnepanelen op bijvoorbeeld sportkantines is daarbij het meest interessant, vooral omdat de terugverdientijd kort is. Hiermee wordt in een gemiddelde situatie de terugverdientijd verlaagd van 7 jaar naar 5 jaar. Een sportvereniging kan daardoor al na 5 jaar genieten van gratis zonnestroom.
De maximale subsidie bedraagt 125.000 euro waarbij de kosten niet lager mogen zijn dan 3.000 euro. Dit betekent dat de installatie niet kleiner mag zijn dan circa 10 zonnepanelen. Voorwaarde is dat de vereniging aangesloten moet zijn bij  het NOC/NSF of bij de landelijke sportvereniging.

Een klein voorbeeld
Een sportvereniging heeft een dak ter beschikking van 70m2. Hierbij is ruimte voor circa 40 zonnepanelen die per jaar circa 9.000 kWh opbrengen. Dit bespaart de sportvereniging 2.000 euro op jaarbasis aan elektra. De kosten voor een dergelijke installatie bedragen circa 15.000 euro waarvoor de vereniging 4.500 euro subsidie ontvangt. De terugverdientijd wordt hiermee circa 5 jaar in plaats van 7 jaar. Dit betekent dat de vereniging na 5 jaar gratis stroom genereert.

Aanvragen van de SDE subsidie
U kunt de SDE+ subsidie aanvragen via het eLoket van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. U logt in op eLoket met eHerkenning. Een aantal weken voor de opening van de eerste SDE+  ronde kunt u uw subsidieaanvraag voor die ronde in het eLoket voorbereiden. De subsidieregeling gaat van start in januari en daarbij zal er per jaar een bedrag van 6 miljoen euro beschikbaar zijn. Hierbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Laat Zonnepaneelverkoop u helpen met het aanvragen van de SDE subsidie. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. Zonnepaneelverkoop biedt een uitstekend totaalconcept waarbij gebruik wordt gemaakt van de beste kwaliteit zonnepanelen, een gedegen en vooral veilige installatie en uitstekende service. Wij helpen u graag om de juiste keuzes te maken, duidelijkheid te krijgen in de wirwar van aanbiedingen, systemen en cijfertjes.

bron: www.rvo.nl/subsidies-regelingen

dmca.com